Roseslottet – Nytt besøkssenter

Roseslottets nye besøkssenter åpnet i november 2022.

«Storstua» er i sin helhet finansiert med støtte fra Hans Herman Horns stiftelse. Målet med bygningen er å ha rom for Roseslottets besøkende og arrangementer hele året. Her vil det arrangeres foredrag og sammenkomster rundt temaet demokrati og Roseslottets prosjekt: En kunstnerisk hyllest til demokratiet.

For Hans Herman Horns stiftelse er det en glede å støtte et slikt prosjekt som minner om hvor sårbart demokratiet er, og hvor viktig det er å aldri ta friheten for gitt. Hans Herman Horn var selv et krigsbarn. Han arbeidet for at krigshendelser aldri mer skulle skje, og han var spesielt engasjert i opplysende tiltak rettet mot barn og unge, sa Cornelia Horn på vegne av stiftelsen under åpningsarrangementet.

Roselottet arbeider for å formidle kunnskap om demokratiet og menneskerettighetene gjennom Vebjørn og Eimund Sands kunstprosjekt. Sentralt i prosjektet står hvert enkelt menneskes individuelle valg og ansvar.

Roseslottets daglig leder Birgitte Espeland forteller at besøkssenteret har vært vellykket fra første åpningsdag, med gode tilbakemeldinger fra gjestene, både om tiltaket – og resultatet. Kunstinstallasjonen er utendørs, så det har vært strålende å kunne tilby våre gjester å komme inn og varme seg, rapporterer Espeland.

Møbleringen er en blanding av innkjøp og gjenbruk fra et av hotellene i nabolaget. Initiativet viser at Roseslottets stab også tenker bærekraft i den daglige driften.

Hans Herman Horns stiftelse ønsker Roseslottet lykke til videre med viktig arbeid!

Hans Herman Horns stiftelse støtter Roseslottet. Her er Horn-stiftelsens styremedlem Cornelia Horn og Roseslottets Vebjørn Sand under en vernissage i mai 2022.

Åpning av Storstua på Roseslottet. Fra venstre: Birgitte Espeland, Ragnar Horn, Cornelia Horn, Vebjørn Sand, Eimund Sand.